Ukategorisert

Selger seg ut av Widerøe

Gladnyhet! Nordland fylkeskommune har solgt sine aksjer i Widerøe.

Det ble debatt da fylkespolitikere kjøpte et flyselskap i 2013. Det bør være rene linjer mellom politikere og næringslivet. Denne målsettingen krasjlander med virkeligheten når politikerne bruker skattefinansierte penger på flyselskap eller annen forretningsdrift.

Statens rolle i næringslivet er som regulator og lovgiver, ikke som en aktør i markedet i regi av kommuner, fylkeskommuner, staten eller selskap styrt av politikere for skattefinansierte penger.

Det var i dag det ble kjent at Nordland fylkeskommune har solgt aksjene i Widerøe. Nordland fylkeskommunes aksjer i eierselskapet er overdratt til Torghatten ASA, og salget er i samsvar med avtaler inngått mellom eierne da Widerøe Holding AS ble etablert, skriver Nordland fylkeskommune i en pressemelding.

Noen ganger betyr små nyheter mye. Redusert politisk eierskap i næringslivet er en god nyhet!

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer