Ukategorisert

Ber staten blokkere spillsider

Rådet kulturministeren får fra noen illiberale aktører i Norge, er at staten skal blokkere nettsider.

Blokkering av nettsider er et radikalt tiltak, et tiltak som bryter med viktige prinsipp i det norske samfunnet. Det er et tiltak som ikke vil fungere spesielt godt ettersom det er enkelt å gå rundt sperringer. Mennesker uten mye datakunnskap kommer til å besøke blokkerte sider med dagens teknologi. Med blokkering av spillsider vil nye system bli utviklet i rekordfart, system som kommer til å hindre at illiberale politikere når målsettingen.

Det er ulike aktører som er motstandere av utenlandske spillselskap som ber regjeringen foreslå blokkering av nettsider. Actis er én av dem som tror på totalitære virkemidler.

–Norge bør følge anbefalingen fra Hamarutvalget om IP-blokkering av ulovlige spillsider, slik 15 andre EU-land har gjort. Det vil heve terskelen for å spille, samt synliggjøre for spillere og andre at dette er ulovlige spill. Dette er også et tiltak som har sterk støtte i befolkningen, sier Mina Gerhardsen, generalsekretær i Actis, til Vårt Land.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer