Ukategorisert

Mennesker gjør ulike valg

Arild Knutsen, leder i Foreningen for human narkotikapolitikk, glorifiserer ikke bruk av narkotika, men påpeker at mennesker gjør ulike valg.

Temaet for onsdagsdebatten i Oslo, i regi av Det Norske Studentersamfund, var «Heroin i statlig regi – en mer human narkotikapolitikk?». Én av deltakerne var Arild Knutsen. Ett av innleggene Knutsen holdt har han lagt ut offentlig på egen Facebook-profil.

I innlegget tok han fatt i problematikken med at rusmidler er kriminalisert i Norge. Hvorfor sendte politiet etter meg fordi jeg velger smartere alternativ enn alkohol? Det var ett av spørsmålene Arild Knutsen stilte fra scenen i løpet av debatten.

Og spørsmålet er godt det, selv om temaet var «Heroin i statlig regi – en mer human narkotikapolitikk?».

Det er fortsatt lenge igjen før narkotika er legalisert, men at liberale mennesker kan stille slike spørsmål med troverdighet, er et stort fremskritt sammenlignet med situasjonen for få år siden.

0 0 vurdering
Vurdering
2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Geir Gabrielsen
Geir Gabrielsen
4 years ago

Rettelse. Cellegiften alkohol skal det stå!

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • Idealister i frihetens tjenesteIdealister i frihetens tjeneste
    Liberalister oppfører seg ikke slik sosialister mener at vi skal være. Vi er idealister som er opptatt av annet enn penger
  • Norske tilstanderNorske tilstander
    På 1970-tallet startet Norge et oljeeventyr uten like, og det har siden lagt føringene for den norske økonomien.
  • FrPs ruspolitiske dobbelstandardFrPs ruspolitiske dobbelstandard
    FrP og KrF står i veien for regjeringens varslede rusreform. At et kristent avholdsparti sitter på bakbena må man forvente. FrPs motstand mot avkriminalisering er vanskeligere å akseptere.