Ukategorisert

Utenriksministeren må svare på Tyrkia-spørsmål

Stortingsrepresentant Jan Bøhler (Ap) med et interessant spørsmål til utenriksministeren i onsdagens ordinære spørretime.

Spørretimespørsmålet:
«Den såkalte islamske staten IS kontrollerer et ca. 90 km langt område langs grensen mot Tyrkia ved byer som Azaz og Jarablus. Mange medier, bl.a. Aftenposten, har beskrevet hvordan grensen her i praksis er åpen for import av tusenvis av fremmedkrigere til IS sine terrorstyrker i Syria, og at det også foregår oljeeksport den andre veien, som betyr mye for IS sin økonomi. Hvordan ser utenriksministeren på NATO-landet Tyrkias praksis i grenseområdene hvor IS opererer, og er dette tatt opp under samtaler med tyrkiske myndigheter?»

Dette og andre spørsmål til Stortingets ordinære spørretime, på Stortinget.no.

Tags:

Mest lest

Arrangementer