Kommentar

Dette burde vært en ikke-sak

Noen av Liberalerens lesere vil helt sikkert skylde på forvaltningen, mens andre synes lovverket er for strengt. Uansett burde James «Deuce» Johnsen vært en del av lokalmiljøet og basketmiljøet på Eidsvoll de neste månedene, omså de neste årene.

Istedenfor å være en ressurs for idrettsbevegelsen, må Johnsen returnere til USA ettersom han ikke fikk arbeidstillatelse i Norge.

At hovedtrener Chriss Brohaug i Eidsvoll Basket er frustrert, forstår man godt. James «Deuce» Johnsen er på ingen måte en byrde, tvert imot. Likevel må han forlate landet.

–Hele saken ble litt klønete håndtert av politiet og kanskje litt urutinert håndtert av oss. Vi sendte saken via nett og «Deuce» fikk time hos politiet for intervju etter at hans visum hadde gått ut, sier Chriss Brohaug til EUB.

–Forsinkelsen var det i realiteten politiet som sto for, da det tok for lang tid før han fikk denne timen for samtale. Hos UDI ble det slått fast at søknaden hadde kommet for sent og «Deuce» fikk en ukes frist til å forlate landet, sier Brohaug, ifølge artikkelen.

Ankemulighetene er også svært begrenset, i alle fall begrenset slik at det skal bli en positiv avgjørelse for basketklubben.

Det er ikke bare seniorlaget som vil merke at «Deuce» må returnere til USA. Han har hele sesongen vært hovedtrener for de aldersbestemte lagene gutter 14, 15 og 17. Nå må Eidsvoll Basket legge ny kabal for å finne trenere for disse lagene, og det må skje midt i sesongen.

En liberal innvandringspolitikk
Det er ikke mange sentrale politikere i de største partiene som offentlig fronter en liberal innvandringspolitikk. Debatten den siste tiden i Norge har stort sett handlet om flyktninge- og asylpolitikken. Stortingsrepresentant Heidi Nordby Lunde (H) er et hederlig unntak i bloggposten Hvorfor jeg fortsatt er for en liberal innvandringspolitikk .

–Jeg skjønner ikke hvorfor det er nødvendig å snakke om å ha en streng, men rettferdig, asylpolitikk. Ordet «rettferdig» burde holde lenge. En liberal innvandringspolitikk, med en rettferdig asylpolitikk. Og jeg skjønner faktisk ikke at det skal være så vanskelig, har Nordby Lunde skrevet i bloggposten.

Skribenten tipper basketmiljøet på Eidsvoll er enig med stortingsrepresentanten.

Mest lest

Arrangementer