Ukategorisert

Ta utfordringen fra kunnskapsministeren

Liberale kommunepolitikere bør ta utfordringen fra kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H). Dersom senere skolestart gir mer kunnskap for elevene og færre personlige problem, vil det være én av de beste investeringene i skolen på veldig lang tid.

Elevorganisasjonen og Utdanningsforbundet sier til Dagsavisen, at de ønsker senere skolestart. Det finnes forskning som viser at skolestart senere på dagen gir gevinster for mange elever.

Røe Isaksen sier til P4, at kommuner og skoler skal få bestemme selv om de ønsker å ha skolestart noen timer senere enn i dag.

–Det kommer ikke et nasjonalt initiativ om dette. Dersom man på en skole eller i en kommune ønsker å starte skoledagen senere og holde på utover ettermiddagen – så er det full anledning til det, sier Røe Isaksen til P4 Nyhetene.

Dermed er utfordringen gitt til kommunepolitikere. Sammen med organisasjonene, foreldre/foresatte og elever kan lokalpolitikere bidra til fremskritt på ett av de viktigste områdene i velferdsstaten.

Politikerne har prøvd mye rart i utdanningssektoren de siste årene, uten at resultatene har vært imponerende. Det er pøst inn skattefinansierte penger på utdanningsområdet. Kanskje kan senere skolestart være neste skritt, et skritt som gir synlige resultat? Det er verdt et forsøk!

Mest lest

Arrangementer