Ukategorisert

Noen må betale regningen

FrP-politiker Lene Langemyr minner AUF om at noen må betale regningen for at jenter skal få «gratis» bind og tamponger.

Jevnt og trutt kommer det krav om gratis ditt og datt fra politikere og politiske organisasjoner. Nå går Nordland AUF inn for at staten skal gi økonomisk støtte til kvinnelige skoleelever ved videregående, samt studenter, for å bedre imøtekomme deres behov som jenter, ifølge NRK.

Det AUF kaller økonomisk støtte er penger hentet fra betalere av skatter og avgifter.

Lene Langemyr har svart Nordland AUF på Facebook.com. Det er et godt svar, et svar flere av delegatene på årsmøtet burde tenkt på uten en påminnelse fra Langemyr.

–Dette minner meg om debatten jeg hadde i Forsvaret i 1998-2000. Min kamp om nettopp å fjerne trusetillegget til damene. Dette er å gå noen skritt tilbake, AUF og skal jenter «få», dette gratis, bør menn også ha gratis barbersaker. Det er også endel av biologien som menn ikke har bedt om. Dessuten, kjære AUF, så er det ingenting som heter «gratis», noen er alltid dem som betaler for det. Dette har Lene Langemyr postet på Facebook.

Vedtaket om bind- og tamponger på årsmøtet i Nordland AUF var enstemmig, ifølge NRK.

Mest lest

Arrangementer