Ukategorisert

Ønsker regulert utsalg av cannabis

At Oslo Venstre ønsker regulert salg av blant annet cannabis, viser fremskrittet i debatten om ny narkotikapolitikk.

Årsmøtet i Oslo Venstre går inn for regulert utsalg av mildere stoffer. Riktig nok ønsker Oslo-partiet et strengt statlig regulert salg. Langt fra optimalt, men fremskritt sammenlignet med forbudslinjen.

Det er mulig å angripe Oslo Venstre for reguleringskåthet, men Venstre-politikerne i hovedstaden tør på et område der mange andre politikere er feige.

Det er i uttalelsen «En human og kunnskapsbasert narkotikapolitikk» at årsmøtet i Oslo Venstre har vedtatt dette punktet sammen med en rekke andre punkt:
–Utrede ulike reguleringsmodeller for de mest brukte stoffene i den hensikt å redusere tilgjengeligheten for unge, begrense pengestrømmene til organisert kriminalitet og redusere skadevirkningene av rusbruk. Alle stoffer skal fortsatt være forbudt å produsere og omsette, annet enn til offentlig godkjent behandling eller gjennom strengt statlig regulert distribusjon.

Tor Frøytvedt Dahl, leder i Oslo Unge Venstre, er fornøyd med vedtaket.

–Jeg er glad for at Oslo Venstre har gått inn for en viktig start på det som bør være en totalrenovering av dagens narkotikapolitikk. Cannabis er mindre skadelig av alkohol, men behandles på samme måte som tunge stoffer som heroin og metamfetamin, sier Tor Frøytvedt Dahl til Ungevenstre.no.

Tags:

Mest lest

Arrangementer