Ukategorisert

Ønsker en bredere miljødebatt

FrP-politiker Lene Dolly Bjerkan Langemyr har besøkt India. En del norske politikere kommer ikke spesielt godt ut av hennes refleksjoner etter turen.

I Norge har det vært støy om forslag og signal fra Oslo byråd, et byråd med representanter fra Miljøpartiet De Grønne. Lan Marie Nguyen Berg, byråd for miljø og samferdsel, har i alle fall markert seg den siste tiden.

Bjerkan Langemyr spør via Facebook.com om hva som er best; å motivere og gi gulrøtter til slike land for å stimulere til mindre utslipp, eller er det bedre at Miljøpartiet De Grønne nekter småbarnsforeldre å kjøre i Oslo og de må la bilene stå, fordi skal kjøpe seg god samvittighet?

Lene Dolly Bjerkan Langemyr innrømmer i innlegget, at hun forstår mindre av den norske miljødebatten etter India-turen. Hun mener forslag som kommer fra norske politikere er symbolpolitikk, og det er «kjøp» av samvittighet.

— På seilturen rundt Mumbai, så man det var en sky over byen, bilder ble tatt fordi det plutselig var en blå flekk på himmelen. Det var eksepsjonelt! Er det slik vi vil ha det? Det spør Bjerkan Langemyr i innlegget på Facebook.com.

Vi kunne med fordel fått en bredere debatt om miljøpolitikken ja. Bjerkan Langemyr har gjennom sosiale medier kommet med ett bidrag.

Lene Dolly Bjerkan Langemyr er en FrP-politikere som gjerne vil diskutere miljøpolitikk, men hun ønsker en bredere debatt enn det som er vanlig i Norge. (Foto: Facebook.com)
Lene Dolly Bjerkan Langemyr er en FrP-politikere som gjerne vil diskutere miljøpolitikk, men hun ønsker en bredere debatt enn det som er vanlig i Norge. (Foto: Facebook.com)

Hele innlegget som Lene Dolly Bjerkan Langemyr har postet på Facebook.com:
«Etter å ha vært i verdens største demokrati, verdens mest folkerike land, med en by som nå forurenser mer enn Bejing, så forstår jeg enda mindre av den symbolpolitikken og «kjøp», av god samvittighet som Norge skal vise. Tror virkelig sosialistene at mindre utbyggingen av veier, samtidig som bilene blir mer miljøvennlig, vil ha en innvirkning i den globale sammenheng? Da bør de i hvert fall dra avgårde for å få en reality check!
India er landet man må starte i, de bryr seg ikke om hva de gjør eller slipper ut. På seilturen rundt Mumbai, så man det var en sky over byen, bilder ble tatt fordi det plutselig var en blå flekk på himmelen. Det var eksepsjonelt!
Er det slik vi vil ha det?
Er det bedre å motivere og gi gulrøtter til disse type land for å stimulere til mindre utslipp, eller er det bedre at Miljøpartiet de grønne nekter småbarnsforeldre å kjøre i Oslo og de må la bilene stå, fordi skal kjøpe seg god samvittighet?
Hva er mest viktig?»

Tags:

Mest lest

Arrangementer