Ukategorisert

Ungdomspolitikere kuttet milliarder

Ungdomspolitikere kuttet på oppfordring milliarder av kroner i skattefinansierte utgifter.

Før dagens Politisk kvarter på NRK P2, fikk alle ungdomslederne på borgerlig side i hjemmelekse å gi voksenpolitikerne noen tips i kuttprosessen. Det melder NRK på eget nettsted.

Kuttforslagene kom fra Atle Simonsen (FpU), Kristian Tonning Riise (UH), Ida Lindtveit (KrFU) og Tord Hustveit (UV). Vel ti milliarder kroner i kutt ble foreslått av ungdomspolitikerne som ble intervjuet av NRK.

Cirka ti milliarder kroner er i den store sammenheng ikke spesielt mye, men det er bedre enn det regjeringen og Stortinget får til. Det skattefinansierte forbruket, vedtatt av Stortinget, vil jo ingen ende ta.

For øvrig er det verdt å merke seg at det var Tonning Riise fra Unge Høyre og Simonsen fra Fremskrittspartiets Ungdom som markedsfører de kuttene som ville skapt mest rabalder på Stortinget, om forslagene ble fremmet der.

Mest lest

Arrangementer