Ukategorisert

-Får «1984» til å virke som en liberal vits

Før helgen la regjeringen frem forslag om endringer i straffeprosesslovens regler om skjulte tvangsmidler.

Lovendringene vil gi politiet utvidet adgang til å benytte skjulte tvangsmidler ved etterforskning, avverging og forebygging av alvorlig kriminalitet, ifølge Regjeringen.no.

Det er i personvernspørsmål vi skal være glade for at Venstre er representert på Stortinget med en betydelig gruppe. Det blir debatt, eller det blir bråk om proposisjonen justis- og beredskapsminister Anders Anundsen har lagt frem.

I løpet av helgen har regjeringen fått mye juling for en del av forslagene på sosiale medier. Marie Simonsen i Dagbladet kaller for eksempel «1984» for en liberal vits sammenlignet med regjeringens forslag.

–Anders Anundsen får «1984» til å virke som en liberal vits. Nå vil han tillate PST å bruke keylogging, en metode som gjør det mulig å avlese tastaturet selv om teksten verken er lagret eller sendt. Tankene dine får han alltid, om PST har skjellig grunn til mistanke. Den internasjonale debatten om overvåking, ikke minst etter Snowden, har handlet om å sette en fot i bakken og se hvor det nye overvåkingsregimet har brakt oss før man durer videre. Men Anundsen hamrer videre på demokratiets grunnmur, skriver Simonsen på Facebook.com.

Og Simonsen har denne gangen veldig gode poeng!

0 0 vurderinger
Vurdering
3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Tor
Tor
5 years ago

Hun har alltid gode poenger, så lenge hun kan anklage høyresiden.

Totalitarian terrorist
Totalitarian terrorist
5 years ago

Create false positives

Gaudius
5 years ago

“Die Gedanken sind frei” – eller kanskje ikke nå lenger?

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • Nordmenn minst liberalistiske på to tiårNordmenn minst liberalistiske på to tiår
    Høyresiden må ta hovedansvaret for at nordmenn er blitt mer positive til statlig innblanding og reguleringer og mer negative til privatisering.
  • Ny moderne rettsstatNy moderne rettsstat
    John Rawls rettferdighetsteori er et forsøk på å begrunne politisk makt og se statens funksjon gjennom nye øyne – eller kanskje heller bak et slør?
  • Jeg er krenket!Jeg er krenket!
    Francis Fukuyama har skrevet bok om identitet. Har krenkehysteriet røtter til den franske revolusjon?