Ukategorisert

Historisk lave aborttall

Debatten om abort dabber aldri ut!

Jevnt og trutt kommer det forslag fra politikere som skal begrense mulighetene for abort, noe KrF-debatten om ventetid på abort, lenket fra Klassekampen, beviser.

Nå er 2015-tallene klare og det er historisk lave aborttall i Norge. Det ble utført 14 001 svangerskapsavbrudd her i landet i fjor. Tallene er historisk lave både for tenåringer og kvinner tidlig i 20-årene, ifølge Forskning.no.

De aller fleste som tok selvbestemte aborter, har nok reflektert over dette i lengre tid enn to døgn. Det har kvinner gjort uten at forslaget fra KrFs programkomité har fått tilslutning i Stortinget.

0 0 vurdering
Vurdering
2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Voodoo-king
Voodoo-king
5 years ago

Noen barnemordere er likere enn andre.. Ingen andre som ser det paradoksale i den liberale venstresidens syn på liv? Dødsstraff for massemordere kan man ikke ha, men abort skal kvinner få kunne ta nesten uten å tenke seg om..

Eivind Knudsen
Eivind Knudsen
5 years ago

Etter min mening har Voodoo-king et lite poeng her. Etter min mening er det et paradoks at abort ene og alene gjøres til et spørsmål om kvinners rett til å bestemme over eget liv. At an ved å gjennomføre en abort også gjør seg til dommer over om andre skal ha et liv overhodet, blir i liten grad gjenstand for seriøs debatt. Dersom man ønsker å avslutte et ekteskap, er 1 års separasjonstid obligatorisk ifølge ekteskapsloven. Dette er i liten grad gjenstand for kritikk. Men når noen tillater seg å foreslå 2 døgns refleksjonstid, heves den rødfeministiske fane mot himmelen… Read more »

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv