Ukategorisert

Liberaliseringen har heldigvis drept debatten

Før kommunestyret liberaliserte alkoholpolitikken og behandlet aktørene likt, var den såkalte øl-debatten «komikveld».

(Illustrasjonsfoto)
(Illustrasjonsfoto)
Nå er øl-debatten omtrent slik den skal være i Nordkapp kommunestyre. Det er en ja-holdning blant politikerne, og kommunestyret tildeler salgs- og skjenkebevillinger enstemmig uten stor debatt. Alle aktørene får like konkurransevilkår.

Nå får aktørene skjenke øl, vin og brennevin til klokken 02:00. En del lokalpolitikere har mye å lære av Nordkapp-politikerne når det gjelder salg- og skjenkepolitikk. Nordkapp-politikerne kan fortsatt liberalisere skjenkepolitikken, men ingen av partiene foreslår skjenking til klokken 03:00, noe alkoholloven åpner for.

Øl-debatten kom inn i ordnede former etter at kommunestyret for en del år siden liberaliserte politikken. Det ble åpnet for skjenking til klokken 02:00 alle dager i uken. Liberaliseringen ga få eller ingen ulemper og siden den gang har debatten om alkoholpolitikken vært bortimot død. Helt greit for oss som mener en liberal alkoholpolitikk er god alkoholpolitikk.

Valgperiodens debatt ble gjennomført i forrige uke. Den nokså liberale linjen ble videreført. Noe å tenke på for mange andre lokalpolitikere rundt omkring i landet som har sørget for at kranene blir stengt før klokken 02:00.

Nordkapp kommune var den kommunen i landet som på 80-tallet vedtok alkoholfrie mandager. Et katastrofevedtak som ble raskt opphevet.

Tags:

Mest lest

Arrangementer