Ukategorisert

Norsk selskap vil konkurrere mot Norsk Tipping

Alt tyder på at det er politikerne som må endre modellen for at selskap offisielt skal få slippe til på det norske markedet.

VG melder i dag at Ottar Dalset vil etablere et spillselskap i det norske markedet. Skal selskapet bli en aktør slik Dalset drømmer om, må det politiske flertallet på Stortinget gjøre jobben de er satt til å gjøre – nemlig oppheve enerettsmodellen.

FrP og Venstre burde satt Høyre på plass for lenge siden, og sørget for en ny spillpolitikk med like konkurransevilkår i det norske markedet.

Dalset tar ut søksmål mot den norske enerettsmodellen, men ingen ting tyder på at han og samarbeidspartnerne vil vinne fram. De utenlandske aktørene har lenge jobbet for en ny modell der selskapene skal innrette seg etter norske lover. De har til tross for iherdig innsats gjennom mange år, ikke vunnet frem.

Det positive med søksmålet til Ottar Dalset er økt oppmerksomhet rundt en politikk som er riv ruskende gal. At Norsk Tipping skal ha politisk vedtatt monopol i en global økonomi, er som å vedta godt vær. Vær-vedtak fungerer ikke spesielt godt og det vet vi som bor i Nord-Norge alt om.

Comments are closed.

Fra arkivet

 • Kun flere bolighaier vil føre til bedre leieforholdKun flere bolighaier vil føre til bedre leieforhold
  Oslo-aktivister krever endringer i boligpolitikken. Det er imidlertid ingen grunn til å tro at en mer aktiv boligpolitikk vil bedre situasjonen for leietagere.
 • Fritt kjøtt!Fritt kjøtt!
  Labkjøtt. Kunstig kjøtt. Syntetisk kjøtt. In vitro-kjøtt. Alternativt kjøtt. Etisk kjøtt. Eller bare framtidens “kjøtt”?
 • Legaliser aktiv dødshjelp!Legaliser aktiv dødshjelp!
  Å kunne bestemme over eget liv, betyr også å kunne bestemme å avslutte det når det passer en.
 • Med samme begrunnelseMed samme begrunnelse
  Liberalister har alltid forsvart utsatte minoriteter, enten de er homofile eller religiøse fundamentalister. De er alle individer med like rettigheter.
 • CO2-skatt: en nødvendig inngripen?CO2-skatt: en nødvendig inngripen?
  Temperaturen stiger, og CO2-utslipp bidrar til utviklingen. Er CO2-skatt en nødvendighet for raskere overgang til fornybar energi?
 • Delingsøkonomi på en – to – tre!Delingsøkonomi på en – to – tre!
  For fem år siden var ordet "delingsøkonomi" på alles lepper, men da aktørene i denne sektoren begynte å utfordre eksisterende næringsvirksomhet så satt politikerne foten ned.
 • Fremtiden verken kan eller bør planleggesFremtiden verken kan eller bør planlegges
  Offentlige myndigheter er uegnet til å planlegge fremtiden. Noen ganger er offentlig intervensjon giftigere enn en slange. Derfor bør markedet reguleres minst mulig.