Ukategorisert

Tvang

Veldig interessant spørsmål fra Arbeiderpartiets Ruth Grung i Stortingets ordinære spørretime på onsdag.

Spørsmålet fra AP-representanten er konkret, veldig konkret: «Når kan Stortinget forvente å få rett informasjon om bruk av tvang, og hvordan vil statsråden sikre mindre bruk av tvang?»

I bakgrunnen for det skriftlige spørsmålet til spørretimen, skriver Grung at tvang er en alvorlig inngripen. Norge topper Europa-statistikken på bruk av tvang. FN og Europarådet har gjentatte ganger tatt dette opp. Nå dokumenterer VG at Helsedirektoratet har feilinformert, og at det faktisk er økt bruk av tvang og ikke mindre. Helsedirektoratet kan heller ikke si når de vil være i stand til å rapportere rett. VG viser også til store geografiske forskjeller i bruk av tvang, ifølge stortingsrepresentant Ruth Grung.

Ruth Grung, stortingsrepresentant for Hordaland Arbeiderparti. (Foto: Stortinget.no)
Ruth Grung, stortingsrepresentant for Hordaland Arbeiderparti. (Foto: Stortinget.no)

0 0 vurdering
Vurdering
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Eivind Knudsen
Eivind Knudsen
4 years ago

Pussig at Arbeiderpartiet ikke gjorde noe med dette uvesenet da de satt i flertallsregjering i åtte år. Eller kanskje ikke så pussig allikevel. Det er rart med denne opposisjonstilværelsen, særlig når man dratter ned på meningsmåling etter meningsmåling. Arbeiderpartiets motstand mot tvang synes for øvrig å være av både ny og ytterst forbigående art. Jeg tror det ikke før jeg får se det – entydig over lang, lang tid.

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv