Ukategorisert

Bør jobbe for minst mulig kameraovervåking

Stortingsrepresentanter bør ha en overordnet målsetting om så lite kameraovervåking som overhode mulig. Det fortjener personvernet og rettsikkerheten.

At politikere ikke har en slik målsetting ser vi ofte av den politiske debatten. Laila Reiertsen, stortingsrepresentant for Hordaland FrP, ønsker kameraovervåking i barnehager.

FrP-innspillet har fått bred redaksjonell omtale. Reiertsen har også fått gjennomgå i sosiale medier, noe som er forståelig. Liberale røster må si ifra når politikere tråkker over en grense. Kameraovervåking i barnehagene er galskap!

Reiertsen mener, ifølge omtale i Bergens Tidende, at ansatte som ikke har noe å skjule, ikke bør ha noen betenkeligheter med kameraovervåking. Hvis vi skal overføre slike tanker til andre deler av samfunnet, kan vi vinke farvel til alt som heter personvern. FrP-Laila, skjerpings!

Omtale av innspillet, på NRK.no.

(Illustrasjon, hentet fra Stortinget.no)
(Illustrasjon, hentet fra Stortinget.no)

Comments are closed.

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • Frihandel er alfa omegaFrihandel er alfa omega
    Handelskrig skaper kun usikkerhet, mistillit og tapere.
  • Bærekraftsmålene – rett til gratis helsestell?Bærekraftsmålene – rett til gratis helsestell?
    Bærekraftsmålene har vært omstridt i samfunnsdebatten. Hva er disse målene? Bør all form for fattigdom avskaffes? Hva med sult? Og hvordan er dette med helsetjenester? Første del i en artikkelserie på fire om FNs bærekraftsmål.
  • Borgerlønn til alle?Borgerlønn til alle?
    Kan borgerlønn til alle være en god idé? Og hva skiller det fra Milton Friedmans forslag om negativ skatt?