Ukategorisert

Tanker om regjeringspartiene

Da skribenten gikk igjennom forslaget til revidert nasjonalbudsjett for 2016, kom tankene om hva Høyre og FrP skal si til velgerne om litt over ett år.

For regjeringens politikk minner mye om politikken til den rødgrønne regjeringen. Ja det er forskjeller mellom partiene, men forskjellene er små. Det er trolig så små forskjeller i norsk politikk, at uansett hvilket flertall vi har på Stortinget vil borgerne merke lite til eventuelle endringer ved valg. Nytt stortingsvalg blir gjennomført i september 2017.

Det skal faktisk bli spennende å følge valgkampen til Høyre og Fremskrittspartiet om vel ett år. Hva skal Erna Solberg, Siv Jensen, Jan Tore Sanner og Per Sandberg si til velgerne?

Ettersom regjeringspartiene nektet å kutte båndene til KrF, har Knut Arild Hareide sikret seg mot å bli en skyteskive for sosialdemokrater som bruker blå slips istedenfor røde slips.

Ja regjeringen og Norge har hatt en utfordrende periode, noe som kommer frem av forslaget til revidert nasjonalbudsjett. Utfordringene burde gjort partiene mer ulike, men slik er det dessverre ikke i norsk politikk.

Regjeringen til Erna Solberg har faktisk bare ett statsbudsjett igjen før velgerne avgir dom.

Mer om forslagene i revidert nasjonalbudsjett, på Regjeringen.no.

Tags:

Mest lest

Arrangementer