Ukategorisert

Skremmende mange er sysselsatt i offentlig forvaltning

I 4. kvartal 2015 hadde 814 000 personer i Norge sin hovedjobb i statlig, kommunal og fylkeskommunal forvaltning.

Det er dette som utgjør offentlig forvaltning i Norge. Tallene fra Statistisk sentralbyrå viser altså at 31,5 prosent av alle sysselsatte i Norge er i den offentlige forvaltningen.

Penger staten, fylkeskommunene og kommunene bruker på ansatte er årsaken til det høye skattetrykket i Norge. Alle som reagerer på det høye skattetrykket og merkelige avgifter, for eksempel den nye flypassasjeravgiften, finner en forklaring i SSB-tallene.

Skal skattetrykket bli lavere må tallene for sysselsetting i det offentlige ned. Politikerne kan ikke bruke ekstremt med penger om borgerne skal få reell frihet over egne penger.

Det er for så vidt interessant, men ikke overraskende, at de tre nordnorske fylkene har prosentvis den høyeste andelen sysselsatte i offentlig forvaltning.

0 0 vurdering
Vurdering
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
voluntaryisten
4 years ago

Året er 2025. Verdiskapende sektor har av ukjente årsaker gradvis redusert sin produksjon. Staten opplever reduserte skatteinntekter. Skylden blir lagt på grådige kapitalister. Ærlige politikere forteller oss at vårt beste løsning er å redusere offentlig produksjon. 800 000 offentlig ansatte blir rasende. Dette går de ikke med på. I det stille har noen utbrytere fra SV dannet et nytt parti: Oljepartiet – del oljen! Oljepartiet får aleneflertall i stortinget. Oljefondet selges gradvis unna i større fart enn markedsveksten. Etter 4 år er fondet tømt. Skattetrykket er fortsatt skyhøyt. Verdiskapende sektor viser ingen vilje til å øke produksjonen. Året er nå… Read more »

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • Selve boken om Berlinmurens fallSelve boken om Berlinmurens fall
    Hvis du vil lese noe intenst spennende og faglig solid om Berlinmuren siste dager, trenger du ikke lete videre.
  • Åpent sår i 25 årÅpent sår i 25 år
    Blitz-miljøet er en demokratisk vits.
  • Joda, det drypper nedoverJoda, det drypper nedover
    At velstand drypper nedover, såkalt ‘trickle down economics’, er blitt en slags vits, en utskjelt antakelse ingen tør å forfekte i fullt alvor. Men ikke la deg lure: Den stemmer.