Ukategorisert

Hvorfor tar ikke finansministeren advarslene på alvor?

Bruk av penger, bruk av oljepenger i Stortingets spørretime på onsdag.

Jette F. Christensen, stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, spør om oljepengebruk i spørretimen. Et godt spørsmål, men et spørsmål som også kan rettes til stortingsrepresentantene.

Spørsmålet:
«At nåværende generasjoner ikke skal bruke opp alle ressursene for fremtidige generasjoner er en god solidarisk verdi i Norge. Følgelig må oljeinntektene innfases gradvis og forsiktig. Regjeringens ekspertutvalg anbefaler en økning på om lag 5 mrd. kroner per år. Regjeringen har imidlertid fra dag én lagt seg på et fem ganger høyere nivå. Utvalgslederen sier regjeringens pengebruk ‘ikke er bærekraftig’, ‘definitivt ikke en bane vi vil anbefale’, og at ‘det kan ikke fortsette slik’. Hvorfor tar ikke statsråden advarslene på alvor?»

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer