Ukategorisert

Frykter reguleringer kan snu trenden

Nedgang i smugling og ulovlig handel av sigaretter i Norge, en trend politikerne kan snu med nye, unødvendige reguleringer.

–Helseministerens ønske om å innføre standardiserte tobakkspakninger kan bety økt smugling og ulovlig omsetning av tobakksvarer i Norge. Det er svært dårlig nytt både for norske virksomheter og norske forbrukere, sier direktør i Næringslivets Sikkerhetsråd, Jack Fischer Eriksen, til eget nettsted.

En rapport fra KPMG viser en nedgang i smugling og ulovlig handel av sigaretter i Norge. Nedgang til tross for avgiftene. Det bør politikerne være fornøyde med.

–Når rapporten fra KPMG viser en utvetydig positiv utvikling, er det uforståelig for meg hvorfor myndighetene ønsker å innføre nye reguleringer som kan bidra til å snu den gode utviklingen. De eneste som tjener på dette er utenlandske kriminelle smuglerbander, sier Fischer Eriksen.

Rapporten er tilgjengelig på nsr-org.no.

Det finnes så mange prinsipielle argument mot standardiserte tobakkspakninger, at det bør være nødvendig å bruke smugle-argumentet. Men med dagens regjering, og helt sikkert stortingsflertall, må alle ulike ytringer tas i bruk i kampen mot reguleringer.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer