Ukategorisert

Regjeringen skal øke forsvarsbudsjettet

Langtidsplanen lagt frem av regjeringen!

Det er forståelig at forsvarspartiene Høyre og Fremskrittspartiet ønsker å bruke mer penger på Forsvaret, men når bruken av penger øker på de fleste områder – blir det vanskelig å forstå hvordan regjeringspartiene skal få budsjettene til å gå opp uten økt bruk av oljepenger.

I dag ble langtidsplanen for forsvarssektoren lagt frem. Den neste tiden blir det stor debatt om planen.

Forsvarsrammen skal mot 2020 bli løftet til et nivå som ligger 7,2 milliarder kroner over dagens nivå. 7,2 milliarder kroner er i statsbudsjettsammenheng lite penger, men det er mye for politikere som ikke kutter på andre områder. Det skal bli spennende å se hvordan Høyre og Fremskrittspartiet skal finansiere satsingen. Det blir i alle fall ikke enklere å få gjennomslag for skattelettelser etter at langtidsplanen ble lagt frem.

Les pressemeldingen fra regjeringen: Ny langtidsplan for forsvarssektoren: «Kampkraft og bærekraft»

Tags:

Mest lest

Arrangementer