Ukategorisert

Britene imponerte FrP-Svendsen

Kenneth Svendsen (FrP), Stortingets andre visepresident og leder av delegasjonen til Den interparlamentariske union (IPU), var valgobservatør under den britiske EU-avstemningen.

Det betyr at Kenneth Svendsen fikk oppleve junis store politiske hendelse på nært hold.

Kenneth Svendsen, stortingsrepresentant for Nordland FrP. (Foto: Stortinget.no)
Kenneth Svendsen, stortingsrepresentant for Nordland FrP. (Foto: Stortinget.no)

Som offisielt godkjente observatører av The Electoral Commission fikk Svendsen og kollegene følge hele prosessen. Først overvar de åpningen av et valglokale klokken 07.00. I løpet av dagen besøkte observatørene ti ulike valglokaler før de var med da lokalet ble stengt klokken 22:00. Deretter fulgte observatørteamet stemmeurnen til opptellingssentralen i Brixton.

–Jeg ble imponert over måten britene gjennomførte avstemningen på. Ikke minst var det en hyggelig og uformell tone i de til dels små valglokalene. Vi besøkte så forskjellige steder som kirker, skoler, en golfklubb, en synagoge, en seilforening og til og med en pub som fungerte som valglokale, sier Kenneth Svendsen til Stortinget.no.

–Stort sett var opplegget likt det vi har i Norge, men i Storbritannia kan man gi en annen person fullmakt til å stemme for seg, sier Svendsen.

Les hele saken, på Stortinget.no.

Mest lest

Arrangementer