Ukategorisert

Rapporterer om en vekst i snussalget på 194 prosent

Swedish Match sin spesialforretning for snus i Nordby-senteret melder om en vekst i snussalget på hele 194 prosent.

Til tross for generell nedgang i den tradisjonelle grensehandelen fortsetter snusglade nordmenn å yte økonomisk bistand til handelsstanden på andre siden av grensen. Salget av snus til nordmenn i Sverige har økt med over 8 prosent, ifølge en pressemelding fra Swedish Match Norge.

Spesialforretningen i Nordby-senteret har en enorm vekst i salget.

–Når prisen er halvparten av hva den er i Norge setter mange kursen mot Sverige for å handle. Cirka 20 prosent av snusen som forbrukes i Norge er kjøpt i Sverige. Hvis vi sammenligner mai 2015 med mai 2016, har salgsvolumet økt med hele 194 prosent, mens antallet besøkende har økt med 36 prosent, sier Nils Erlimo som er kommunikasjonsdirektør i Swedish Match.

Skribenten kjøpte en boks snus på en butikk i Honningsvåg i forrige uke. Én boks fordi det skulle være enkelt å legge merke til prisen. Jepp, blodpris! 94,50. Det er drøyt, og det er de norske avgiftene som har skylden.

Denne boksen kostet 94,50 i Honningsvåg i forrige uke. Det meste av pengene er avgifter vedtatt av Stortinget.
Denne boksen kostet 94,50 i Honningsvåg i forrige uke. Det meste av pengene er avgifter vedtatt av Stortinget.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer