Ukategorisert

Tidligere SV-politiker vil avvikle finnmarksloven

Olav Gunnar Ballo, tidligere stortingsrepresentant for Finnmark SV, mener man ikke bør feire etnisk diskriminering. Det bør bekjempes, mener han, ifølge et innlegg på Dagbladet.no.

I innlegget tar Ballo opp markeringen som var i forbindelse med lovens ti-jubileum. Blant annet var statsminister Erna Solberg på jubileet i Lakselv.

Ballo mener feiringen framsto som en gjennomgående kritikkløs og selvforherligende hyllest til loven fra de deltakende aktørene. Han mener dette er bemerkelsesverdig i et fylke der 12 000 finnmarkinger, 17 prosent av fylkets befolkning, skrev under på lister mot loven før den skulle vedtas i 2005. I Finnmarksmedia fortsetter reaksjonene mot loven, også ti år etter at den ble iverksatt.

–Jeg er mot all form for etnisk diskriminering. Lover basert på etnisk tilhørighet, eller rase, som er et annet ord for det samme, skaper skiller i befolkningen som i stedet bør viskes ut. På 60-tallet fjernet USA raseskillet i lovgivingen. Det samme gjorde daværende Rhodesia (nå Zimbabwe) i 1987, og Sør-Afrika i 1994. Det er på tide at Norge følger etter, skriver Olav Gunnar Ballo i innlegget.

Ballo-sitatet vi har publisert kunne vært skrevet av politikere fra Fremskrittspartiet. Når FrP-politikere tar opp etnisk diskriminering, blir de ofte skjelt ut. Den samme utskjellingen slipper Olav Gunnar Ballo på grunn av rød/grønn partitilhørighet.

Comments are closed.

Fra arkivet

 • Feirer du Thomas Jefferson?Feirer du Thomas Jefferson?
  Thomas Jefferson oppsummerte liberalismens kjerne i Uavhengighetserklæringen.
 • Du og jeg husker feilDu og jeg husker feil
  Vi kan ikke stole på våre minner. Det skaper problemer og fører til konflikter.
 • Ruspolitisk sensur i skolen, igjenRuspolitisk sensur i skolen, igjen
  Legalisering av cannabis er stadig mindre kontroversielt. Likevel nektes politisk engasjert ungdom å ytre meningene sine om rusreform på norske skoler.
 • Fransk feminist henrettetFransk feminist henrettet
  Sterk kost i feministisk manifest: forfatteren henrettet i dag efter parodi av en rettssak.
 • Subsidiert er ikke frittSubsidiert er ikke fritt
  Det er naivt å tro at subsidiert kunst ikke er politisk styrt. Kunstnere laller seg inn i en følelse av selvstendighet, men er kjøpt og betalt av staten.
 • FrPs ruspolitiske dobbelstandardFrPs ruspolitiske dobbelstandard
  FrP og KrF står i veien for regjeringens varslede rusreform. At et kristent avholdsparti sitter på bakbena må man forvente. FrPs motstand mot avkriminalisering er vanskeligere å akseptere.
 • Har du betalt «forsikring» hos staten?Har du betalt «forsikring» hos staten?
  Hva tror du forsikringsvilkårene består av, loven som kan endres eller "samfunnskontrakten" som ingen har sett?