Ukategorisert

Tidligere SV-politiker vil avvikle finnmarksloven

Olav Gunnar Ballo, tidligere stortingsrepresentant for Finnmark SV, mener man ikke bør feire etnisk diskriminering. Det bør bekjempes, mener han, ifølge et innlegg på Dagbladet.no.

I innlegget tar Ballo opp markeringen som var i forbindelse med lovens ti-jubileum. Blant annet var statsminister Erna Solberg på jubileet i Lakselv.

Ballo mener feiringen framsto som en gjennomgående kritikkløs og selvforherligende hyllest til loven fra de deltakende aktørene. Han mener dette er bemerkelsesverdig i et fylke der 12 000 finnmarkinger, 17 prosent av fylkets befolkning, skrev under på lister mot loven før den skulle vedtas i 2005. I Finnmarksmedia fortsetter reaksjonene mot loven, også ti år etter at den ble iverksatt.

–Jeg er mot all form for etnisk diskriminering. Lover basert på etnisk tilhørighet, eller rase, som er et annet ord for det samme, skaper skiller i befolkningen som i stedet bør viskes ut. På 60-tallet fjernet USA raseskillet i lovgivingen. Det samme gjorde daværende Rhodesia (nå Zimbabwe) i 1987, og Sør-Afrika i 1994. Det er på tide at Norge følger etter, skriver Olav Gunnar Ballo i innlegget.

Ballo-sitatet vi har publisert kunne vært skrevet av politikere fra Fremskrittspartiet. Når FrP-politikere tar opp etnisk diskriminering, blir de ofte skjelt ut. Den samme utskjellingen slipper Olav Gunnar Ballo på grunn av rød/grønn partitilhørighet.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer