Ukategorisert

Listen burde vært mye kortere

I dag har NRK presentert program og satsinger som kommer på tv i løpet av høsten, en lang liste med program som kommer til å få mange seere.

Når NRK har mange seere blir det tilsvarende få hos kommersielle aktører som ikke mottar skattefinansierte penger. Få seere hos private aktører er en utfordring ettersom reklame er hovedinntektskilden.

I Norge er det stort flertall blant politikerne for et skattefinansiert medieselskap. Selv om politikerne ønsker et sterkt NRK, bør det være mulig med nåværende stortingsflertall å få et statlig selskap som ikke er en enorm konkurrent for de private aktørene. Stortingsflertallet kan og bør strupe inntektene til NRK gjennom kraftig reduksjon av tv-skatten. Med lavere inntekter til NRK hadde listen som ble presentert i dag vært kortere.

Tags:

Mest lest

Arrangementer