Ukategorisert

Ta med redaktørens ord på lanseringsfesten

I dag, torsdag 1. september, slipper programkomiteen i Venstre førsteutkastet til stortingsvalgprogrammet 2017-2021.

Per Aage Pleym Christensen, redaktør i Liberaleren, har skrevet noen velvalgte ord på Facebook.com i forbindelse med programutkastet.

–Venstre var med på å avskaffe arveavgiften, men nå vil Venstres programkomite igjen diskutere en form for arveavgift. Istedenfor sette alt inn på å beskatte forbruk og ressurssløsing, skal man beskatte arv. For de fleste vanlige folk i Norge er det et signal om ikke å ta fornuftige valg; du velger å spare opp egenkapital og kjøpe egen bolig. Som du betaler ned på over mange år. Kanskje forsaker du mye du kunne tenkt deg å gjøre. Politikere som er for arveavgift forteller deg at det er bedre å leve som om syndefloden skal ramme i nær fremtid; forbruk det du lyster, fremfor å spare og investere. For tar du valg som er fornuftige for deg, dine efterkommere – og miljøet, så blir du straffe gjennom skattesystemet. Formuesskatt, arveavgift, eiendomsskatt; du skal komme ut i andre enden like dårlig som de som ikke har formue, ikke investerer i bolig eller eiendom (eller annet som kan skape formue). Slik er likhetstankegangen. Man skal ikke bruke forbud, man skal bare sørge for at effekten er den samme, skriver Pleym Christensen på egen Facebook-side.

I forbindelse med programutkastet inviterer Venstre til treff på Kulturhuset i Oslo. Det blir paneldebatt og diskusjon. Kanskje kan ordene til Liberalerens redaktør være en god innledning på debatten?

Mest lest

Arrangementer