Ukategorisert

La aktørene få konkurrere på like vilkår

I dag ble TV2s kuttplaner lansert. I tillegg til alle som frivillig forlater TV2 må mange andre også finne seg ny arbeidsgiver. Det er brutalt, enkelt og greit.

TV2 ønsker vekst på TV2 Sumo og Nyhetskanalen, og forbereder på en framtid med statlig konkurrent og mange private konkurrenter.

De fleste kommentatorer, inkludert TV2-ledelsen, mener TV2 rigger seg for en framtid der befolkningens medievaner endres. Det er for så vidt riktig, men for mange liberalister er omveltningene i TV2 også politikk. De konkurrerer mot NRK, en skattefinansiert aktør, som gjør sitt aller ytterste for å filleriste private og kommersielle aktører. Vi ville aldri godtatt en skattefinansiert kolonialkjede som utkonkurrerte Rema 1000, Coop og NorgesGruppen, men i mediesektoren godtar vi en statlig koloss som sluker oppslutning fra private aktører. Det er fullstendig uforståelig. Liberaleren ser ikke ett godt argument for at medievirksomhet skal være en statlig oppgave. Dessverre er Liberaleren én av få. NRK står sterkt i Norge, NRK står sterkt på Stortinget. NRK får økte ressurser, i en hverdag der kommersielle aktører sliter.

NRK vil bestå i overskuelig framtid, men det er lov å håpe at politikerne struper den statlige kringkasteren for penger. Mindre penger i NRK-systemet, vil bety redusert tilbud. Redusert tilbud betyr at private aktører får flere seere, eller kall det gjerne kunder. Flere kunder gir, i alle fall som regel, bedre butikk. Skal vi ha private kringkastere må det være inntjening. I dag er NRK den største bøygen for private aktører.

Politikerne har et ansvar med å gi aktørene i markedet like konkurransevilkår. Det er på tide Stortinget tar ansvaret!

Tags:

Mest lest

Arrangementer