Ukategorisert

Dramatisk oljepengebruk i statsbudsjettet

Når ikke Høyre og FrP klarer å redusere skattefinansierte utgifter, hvem skal da gjøre det?

I formiddag la finansminister Siv Jensen (FrP) frem forslaget til statsbudsjett for 2017. Detaljerte dokument og mange forslag som de aller fleste må bruke tid til å gå igjennom.

Finansministeren bruker ordene skatte- og avgiftslettelser i pressemeldinger som har blitt sendt ut. Lettelsene er så beskjedne, at det er fristende å kalle det hun kaller lettelser for justeringer av skattenivået. Dette kan være Siv Jensens siste statsbudsjett, og hun har i løpet av tre år ikke gitt borgerne mye reell frihet gjennom skatte- og avgiftspolitikken.

Regjeringen bruker vel 225 milliarder fra oljefondet for å få statsbudsjettet til å gå opp. Det er dramatisk! En høy prosent av budsjettet blir dekket opp av oljepenger. Varsellampene bør lyse på regjeringskontorene og på Stortinget.

Det blir som vanlig debatt om statsbudsjettforslaget slik det er hvert år. De rødgrønne klager på mange av budsjettforslagene, men når de alternative budsjettene kommer vil mye være likt. Vi har et Stortinget der det er stor enighet om den økonomiske politikken. Nyanser skiller partiene.

Mest lest

Arrangementer