Ukategorisert

FrP får kritikk av en lagspiller

Vin- og brennevinleverandørenes forening, er én av Fremskrittspartiets venner. Foreningen er lite fornøyd med statsbudsjettforslaget.

–FrP bidrar til at norsk alkoholpolitikk er det samme som handelslekkasje. Selv om partiet i mer enn 40 år har programfestet lavere avgifter, har det økt avgiftene ved hver mulige anledning i regjeringsposisjon, sier Ingunn Jordheim, generalsekretær i Vin- og brennevinleverandørenes forening (VBF), i en pressemelding.

Regjeringen foreslår å sette opp avgiftene med 2,1 prosent. En flaske vin går dermed opp med mer enn én krone, og en liter brennevin med mer enn fem kroner. Med miljøavgifter, er de totale avgiftene på en vinflaske i Norge nå passert 60 kroner.

–I Norge stimulerer vi til handelslekkasje. Hadde man tatt avgiftstapet staten har på taxfree, og senket avgiftene på Vinmonopolet, ville vi fått priser på vin i Norge, likere de svenske. Dermed hadde vi fått mindre handelslekkasje, smugling og annen kriminell virksomhet rundt alkohol, sier Jordheim.

Neste gang FrP går til valg på lavere alkoholavgift, vil lovnaden være lite troverdig. På dette området har Høyre/FrP-regjeringen vært elendig.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer