Ukategorisert

Avgiftspolitikken gir rom for smugling

Politikken på avgifter er drahjelp til kriminelle aktører som tjener penger på smugling av alkohol.

Torsdag denne uken slo politiet til mot smuglerligaen og pågrep totalt åtte etniske nordmenn i 40- og 50-årsalderen. Blant dem som ble pågrepet er en Høyre-politiker, ifølge VG.

Det som bør bekymre politikerne med smugling, er at dette er produkt som ikke gir inntekter for staten samtidig som det er knyttet utgifter til misbruk av alkoholholdige drikkevarer. Det er i alle fall utgiftene politikerne argumenterer med i forsvaret av en avgift.

Ingen ting tyder på at Stortinget vil redusere alkoholavgiften. Når ikke en gang Høyre og FrP klarer dette i budsjettforslaget, vil ingen andre gjøre iherdige forsk på en mer fornuftig avgiftspolitikk.

Mest lest

Arrangementer