Ukategorisert

Nettaviser fråtser i skattelister

Nå har skatteoppgjøret for 2015 blitt offentlig, og nettaviser har oppslag som gir mange klikk.

Personer som får oppslag om seg selv i nettaviser, har ikke samme beskyttelsen som alle oss andre. Stortinget besluttet i 2013 at det skal logges hvem som søker i skattelistene. Langt fra perfekt, men betydelig bedre enn det var før stortingsvedtaket.

Liberaleren sammenligner søk i skattelistene med lytting på telefonsamtaler eller åpne post som er feiladressert. Åpne skattelister gjødsler misunnelse. Ordningen bør avvikles. Personlig økonomi er en privat sak, eller en sak mellom personer som inngår frivillige avtaler.

Redaksjonene lager ikke oppslag om ligningstallene for å få debatt om skattesystemet. Mange redaksjoner tenker på klikk og sidevisninger, noe vi ser av dagens oppslag i nettaviser.

Mest lest

Arrangementer