Ukategorisert

Økning i narkotikautløste dødsfall i Norge

Hadde dette vært dødsfall på vegene ville politikerne vedtatt virkemidler, koste hva det koste vil. Hadde tallene vært dødelighet blant fattige, ville fattigdomspakker blitt vedtatt i Stortinget. Når det gjelder narkotikautløste dødsfall, blir lite gjort. Det lille som skjer på dette området har skjedd over lang tid.

Antall narkotikautløste dødsfall gikk opp fra 2014 til 2015. 289 narkotikautløste dødsfall ble registrert blant bosatte i Norge i 2015 mot 266 i 2014 og 234 i 2013, melder Folkehelseinstituttet.

Politikerne kan med enkle grep redusere overdosedødsfallene, men grepene krever ny politikk og nye tanker i regjeringen og blant politikere på Stortinget. Lite tyder på store endringer de kommende år, selv om det er debatt i partiene i forbindelse med prosessene om å vedta nye partiprogram. Vi ønsker liberalisering og legalisering av narkotika!

Det er et tankekors at 289 narkotikautløste dødsfall, ikke skaper et større press mot dagens forbudspolitikk.

Tags:

Mest lest

Arrangementer