Ukategorisert

Statlig eierskap i spørretimen

Det blir spørsmål og svar om statlig eierskap i Stortingets spørretime førstkommende onsdag.

Eierskap er et viktig og interessant tema. Liberaleren er én av aktørene som mener statens rolle er som regulator og lovgiver, og skal selv ikke være en aktør på markedet.

Stortingsrepresentant Eirik Sivertsen (Ap) er ikke like liberal eller konsekvent. Han har sendt inn skriftlig spørsmål til finansministeren:
«Regjeringen ber om videreføring av fullmakter til salg av statlige aksjer, for å redusere eierskapet ‘der det ikke foreligger særskilte grunner for statens eierskap’. Gode og forutsigbare inntekter til statskassen er åpenbart ikke nok. Stordalen har i relasjon til dette ønsket om nedsalg i offentlig selskap, uttalt: ‘Jeg er kapitalist, men skjønner ikke den kommersielle logikken’. Hvorfor er det logisk å avvikle eierskapet i selskaper som gir gode inntekter til fellesskapet, og trengs disse pengene i oljefondet?»

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer