Ukategorisert

Ulovlig TV-reklame?

Tiden er inne for å minne Arbeiderpartiets Lasse Juliussen om at TV-reklame som blir sendt for spillselskap i Norge, ikke er ulovlig.

Reklamen ville vært ulovlig om spottene ble sendt fra stasjoner med tilholdssted i Norge, altså på papiret norske kanaler. Slik er det ikke. TV-stasjoner som har reklame for utenlandske spillselskap holder til i utlandet, land som tillater reklame for selskapene.

Det er altså lovlig reklame, men reklame mange politikere i Norge misliker. Heldigvis styrer ikke norske politikere i andre land!

Lasse Juliussen stiller et spørsmål til kulturministeren i onsdagens spørretime på Stortinget:
«Norsk Tipping gir sosialt ansvarlige spill, og overskuddet finansierer idrett, kultur og viktige organisasjoner. Vi har avvist at spill skal være kilde til privat profitt, og vil ikke slippe til kommersielle utenlandske aktører. Gjennom ulovlig tv-reklame ser vi at internasjonale selskaper satser stort på å få del i spillmarkedet. Vil statsråden følge oppfordringen fra Organisasjons-Norge og eget strategiutvalg om å legge bort ideen om at sosial ansvarlighet og norsk frivillighet må vike for internasjonal spillindustri?»

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer