Ukategorisert

Legger ned røyketelefonen

Nå er det snart slutt for røyketelefonen, tjenesten som hjelper mennesker til å slutte med tobakksprodukt.

Helsedirektoratets hjelpemidler til dem som vil slutte å røyke eller snuse er samlet under tilbudet Slutta. Fra nyttår legges veiledningstjenesten på telefon og chat på Slutta ned. Det vil fortsatt være informasjon på slutta.no og man kan få råd og støtte til å slutte på facebook-siden Slutta – din røykeslutt, ifølge Helsedirektoratet.

Nedleggelsen er effektivisering i praksis, selv om det er usikkert om den økonomiske gevinsten for skattebetalerne blir stor. Ett annet sentralt spørsmål flere bør debattere, er om det er en statlig oppgave å hjelpe mennesker som vil slutte med røyk eller snus. Slike debatter er det ikke spesielt mange av i Norge.

Mest lest

Arrangementer