Ukategorisert

Cuba: El Sexto arrestert igjen

Miami News Times melder at den cubanske grafittiartisten El Sexto ble arrestert i forbindelse med at den mangeårige diktatoren Fidel Castro døde sent fredag kveld. Det er ukjent hvor han holdes fengslet.

Danilo Maldonado, kjent som El Sexto ble arrestert av cubanske myndigheter i desember 2014. Han var på vei for å sette opp et kunstverk kalt «»Rebelión en la Granja» – som kan oversettes med Opprør på gården. I kunstverket blir Castro-brødrene Fidel og Raul fremstilt som to griser. En ikke urimelig tolkning gir assosiasjoner til George Orwells bok Animal farm.

225

Han ble tildelt Vaclav Havel-prisen for kreativ motstand på Oslo Freedom Forum i fjor, men kunne ikke komme for å ta imot.

El Sexto var på årets Oslo Freedom Forum, i mai. Du kan se talen han holdt, her.

Efter at han slapp ut av fengsel har han åpnet et studio Miami i USA. Nå er han altså arrestert igjen, efter at han lørdag morgen rapporterte live fra Habana Libre Hotel. Han ble arrestert, og er ifølge Miami News Times blitt flyttet flere ganger.

Han ble også arrestert før president Obamas besøk på Cuba.

På Cuba skal kunsten brukes i statens tjeneste.

Mest lest

Arrangementer