Ukategorisert

Politikere blir avhengige av penger fra avgifter

Erna Solberg har trolig helt rett i påstanden om at flypassasjeravgiften har kommet for å bli.

Selv om statsministeren bruker miljøargumentet for avgiften, vet mange av oss andre at dette er en avgift som ble innført på grunn av inntektene det gir staten. Når det kommer penger i statskassen gjennom avgift eller avgifter, blir mange politikere helt avhengige av inntektene.

Statsminister Erna Solberg slår fast at flyseteavgiften er kommet for å bli.
–Det blir flyseteavgift. Omtrent alle partiene har dette inne i sitt statsbudsjett og de som var imot det i fjor er for i år, sier Solberg til iFinnmark.no.

Hvis politikerne virkelig ville gjøre noe med forurensning i denne delen av samferdselssektoren, kunne de kuttet ut ordningen med kjøp av flyruter i distriktene. Det ville gitt mange sinte velgere, men også mindre forurensning fra fly.

Comments are closed.

Fra arkivet

 • Bærekraftsmålene – klima som den store samlende sak?Bærekraftsmålene – klima som den store samlende sak?
  Klima og miljø er del av bærekraftsmålene. Hvordan skal dette samle menneskeheten? Og hvordan var det nå med rettsstaten? Siste og fjerde del av en artikkelserie om bærekraftsmålene – med en oppsummering.
 • Med en klype saltMed en klype salt
  Hva måler man egentlig når man måler fattigdom på den måten som gjøres i Norge?
 • Inflasjon og korrupsjon i massedemonstrasjonens tidInflasjon og korrupsjon i massedemonstrasjonens tid
  De siste månedene har sett voldsomme protester i Irak, Iran, Hong Kong, Bolivia, Chile og Venezuela. Demonstrantene har ulik overbevisning, men forenes i kravet om politiske reformer.
 • Alt å tape eller ingenting å vinne på å gi folk jobb?Alt å tape eller ingenting å vinne på å gi folk jobb?
  Ved hvilken rett har den norske stat lov til å nekte en ureturnerbar asylsøker å frivillig jobbe i landet vedkommende oppholder seg i?
 • 26 år med EU26 år med EU
  I november 1993 tok Maastricht-avtalen effekt og EU ble grunnlagt. Avtalen la til rette felles regler for økonomiene i Vest-Europa med en felles valuta.
 • Delingsøkonomi på en – to – tre!Delingsøkonomi på en – to – tre!
  For fem år siden var ordet "delingsøkonomi" på alles lepper, men da aktørene i denne sektoren begynte å utfordre eksisterende næringsvirksomhet så satt politikerne foten ned.
 • DødsstraffDødsstraff
  Den mest fundamentale straffemetode blir stadig mindre brukt. Hvorfor er dødsstraff galt?