Ukategorisert

Politikere blir avhengige av penger fra avgifter

Erna Solberg har trolig helt rett i påstanden om at flypassasjeravgiften har kommet for å bli.

Selv om statsministeren bruker miljøargumentet for avgiften, vet mange av oss andre at dette er en avgift som ble innført på grunn av inntektene det gir staten. Når det kommer penger i statskassen gjennom avgift eller avgifter, blir mange politikere helt avhengige av inntektene.

Statsminister Erna Solberg slår fast at flyseteavgiften er kommet for å bli.
–Det blir flyseteavgift. Omtrent alle partiene har dette inne i sitt statsbudsjett og de som var imot det i fjor er for i år, sier Solberg til iFinnmark.no.

Hvis politikerne virkelig ville gjøre noe med forurensning i denne delen av samferdselssektoren, kunne de kuttet ut ordningen med kjøp av flyruter i distriktene. Det ville gitt mange sinte velgere, men også mindre forurensning fra fly.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer