Ukategorisert

Medieavgift er et nytt navn på TV-skatten

I dag ble det kjent at regjeringen ønsker en medieavgift istedenfor krinkastningsavgiften. Etter dagens små signal fra kulturministeren, er det lite på at en ny avgift blir bedre eller mer rettferdig enn dagens krinkastningsavgift.

I ettermiddag la kulturminister Linda Hofstad Helleland fram stortingsmeldingen om kommersiell allmennkringkasting og fremtidig finansiering av NRK. Det ble gjort på en pressekonferanse.

På pressekonferansen opplyste kulturministeren at regjeringen vil subsidiere en kommersiell allmennkringkaster, en ordning som gir ulike konkurransevilkår. I tillegg ønsker regjeringen en medieavgift, betaling per person eller per husstand. Det betyr fortsatt skatt for å eie apparat, selv om vi kanskje må kutte ut bruken av ordet TV-skatt.

Regjeringen kunne foreslått fantastisk mye innen mediepolitikken i inneværende periode, men ender altså om med subsidier og nytt navn på en skatt som skal sikre inntekter til NRK. Når det gjelder NRK er Høyre og Arbeiderpartiet like samkjørte som mann og kone som har vært i ekteskap i 50 år. Trist, men slik er det.

Mest lest

Arrangementer