Ukategorisert

Fire av ti oppfatter Norge som et kristent land

Ny undersøkelse publisert på Dagen.no, viser at fire av ti nordmenn oppfatter Norge som et kristent land.

Det er InFact som har utført meningsmålingen for Dagen.

34 prosent svarte nei, mens 24 prosent sa «vet ikke» på spørsmålet om de anser at Norge et kristent land.

Uansett tall i meningsmålingen har de kristne stor makt i Norge, noe debatten om søndagsåpne butikker har vist klart og tydelig. Uten den ekstreme holdningen om en annerledes dag, ville butikkeierne fått bestemme over egne åpningstider.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Jorg Aadahl
5 years ago

Ja, vi er nok fremdeles noe tilbakeliggende og preget av overtro, – men tross alt bedre stillet enn de fleste land, deriblant USA, hvor kristendom i alle ens merkverdige versjoner har infisert både vitenskap, forskning og utdannelse, for ikke å snakke om politikken! Uten kristenhjelp ville aldri George W. Bush ha blitt valgt, og for Trumpy var det nok å svinge litt med bibelen og beskjedent innrømme at den var til og med bedre enn hans egen bok, som andre skrev for ham.

Fra arkivet