Ukategorisert

Nyttårstaler i flere kanaler

De norske nyttårstalene har en lang tradisjon.

Da kong Harald V og statsminister Erna Solberg holdt sine taler ved årsskiftet 2016/2017, har det gått 71 år siden ordningen ble til i NRK radio ved årsskiftet 1945/1946. Siden årsskiftet 1960/1961 har talene også blitt sendt i fjernsyn.

Talene til kongen og statsministeren får selvfølgelig stor oppslutning ettersom talene blir sendt på riksdekkende kanaler. Den teknologiske utviklingen har likevel sørget for at langt flere enn kongen og statsministeren kan oppsummere året i egne nyttårstaler.

Hilja Huru, leder i Norske Kveners Forbund, har lagt ut nyttårstalen på YouTube.com. I kveld snakker FrP-leder Siv Jensen til følgere på Facebook.com.

Teknologi og konkurranse har sørget for et mangfold som tidligere kun var i drømmer. Nyttårstale på nett 3. januar klokken 19:00 er et fremskritt og en berikelse av den politiske debatten.

Mest lest

Arrangementer