Ukategorisert

Spillselskapene bør fortsette som før

Mina Gerhardsen, generalsekretær i Actis, mener utenlandske spillselskap får betydelig verre kår i Norge om Stortinget følger opp meldingen som ble lagt fram i desember.

Gerhardsen har skrevet innlegget Sorry gutta, men businessen må endres, publisert på dn.no.

Innlegget bør ikke bekymre tusenvis av norske spillere. Uansett hva politikerne vedtar, vil tilgangen på spill via nettet være god. Erfaringene fra land som har totalforbud og strenge straffer for gambling, viser at så lenge det er etterspørsel vil det være tilbud.

For spillselskapene kan nye reguleringer være utfordrende, men erfaringer viser at utfordringene lar seg løse. Skulle det totalitære forslaget om IP-blokkering bli vedtatt, vil det bli iverksatt løsninger som lar kundene gå rundt blokkeringen. Spillselskapene driver ikke ulovlig virksomhet, selv om selskapene ikke har fått konsesjoner hos norske myndigheter.

I denne stortingsperioden burde det vært flertall for endringer av den norske spillpolitikken. Dessverre har stortingsflertallet sviktet. Eller; poker har blitt lovlig og liberalisering av regelverket for poker viser at landet har overlevd mer frihet til borgerne.

Lisenser
Liberaleren er naturlig nok mer liberal enn spillselskapene, for selskapene ønsker et system med lisenser. Gjennom lisenser kan myndighetene regulere pengespill i mye større grad enn det som er tilfelle i dag.

Nordmenn bruker store penger på spill hos utenlandske spillselskaper, men med dagens lovgivning kan ikke norske myndigheter med suksess regulere pengespill som tilbys fra utlandet. Manglende reguleringer gir tapte inntekter, fra skatteinntekter til spillemidler som politikerne fordeler til ulike anlegg. Reguleringsivrige politikere bør kjempe for en lisensordning for nettbaserte pengespill, for eksempel etter dansk modell.

Mest lest

Arrangementer