Ukategorisert

Vil tillate ølsalg på bensinstasjoner

Dagens lovverk gir ulike konkurransevilkår, en merkelig forskjellsbehandling av bedrifter som konkurrerer hardt om kundene.

Debatten om øl-bevilling til benstasjoner og kiosker har pågått i noen år. Bransjeorganisasjonen Virke mente allerede i 2014 at benstasjoner og kiosker burde få salgsbevilling for øl.

Fremskrittspartiet programkomité følger opp, og ønsker at aktører som i dag er utelukket skal få søke om salgsbevilling for alkoholdige drikkevarer på lik linje med dagligvarenæringen for øvrig.

–Vi har jo en grunnleggende tro på at næringen selv må kunne ta en avgjørelse på hvorvidt man skal kunne selge lovlige varer eller ikke, helt uavhengig av om det er en butikk på 50 kvadrat eller en butikk på 1000 kvadrat. Det sier Bjørn-Kristian Svendsrud, FpU-leder og medlem av Frps programkomité, til Nettavisen.

Selv om det er flertall i FrPs programkomité for ny politikk, er det lite som tyder på liberalisering av alkoholpolitikken. De andre store partiene på Stortinget står fast på forskjellsbehandling av næringsaktører.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer