Ukategorisert

Kirken har bidratt til å øke skammen

Da kirkemøtet åpnet i Trondheim onsdag formiddag, beklaget Kristin Gunleiksrud Raaum, Kirkerådets leder, den behandlingen mange lesbiske, bifile, homofile og transpersoner har opplevd.

–Jeg vil ta kraftig avstand fra den behandling mange LHBTere har opplevd. Jeg har sett smerten på nært hold. Jeg har sett liv gå i stykker. Jeg har sett tro gå i knas. Kirken bør ikke være sen til kritisk selverkjennelse og beklagelse. Dette handler ikke om å bekjenne andres synder, men en kritisk gjennomtenkning av holdninger og handlinger vi nå ser har rammet grupper og enkeltmennesker. Som kirkerådets leder mener jeg det er betimelig at kirken innser og beklager de belastninger som LHBT-personer har blitt påført. Kirken har bidratt til å øke deres skam, når den kalte deres kjærlighet for synd. En helingsprosess krever at også dette sies. Den såredes fortvilelse, sorg og raseri må anerkjennes. Det er godt å være en luthersk kirke som igjen og igjen vil søke å fornye sin forståelse av skriften og av livet, sa Kristin Gunleiksrud Raaum i talen som ligger ute på Kirken.no.

Nå har Kristin Gunleiksrud Raaum beklaget. Fortsatt gjenstår det mange beklagelser fra kristne politikere, blant annet fra Kristelig Folkeparti, som definerer liv som syndige.

Mest lest

Arrangementer