Ukategorisert

Iran burde aldri få tildelt sjakk-vm

Når et overordnet organ vedtar at et stort mesterskap skal bli lagt til et konsekvent illiberalt land, bør man forvente at arrangørlandet markedsfører den illiberale politikken.

Iran skal arrangere verdensmesterskapet i sjakk for kvinner. Det har nå blitt kjent at utøverne må bruke hijab under mesterskapet. Dette burde Det Internasjonale Sjakkforbundet forventet da mesterskapet ble tildelt Iran.

Liberaleren er ikke motstander av hijab, men bruken bør være frivillig. Ingen bør bli tvunget til det ene eller andre.

Det iranske regimet fremstår så motbydelig, at så få som mulig bør besøke landet. Besøkende i Iran må regne med å bli brukt i regimets propaganda. Det burde sjakk-toppene forstå, før Iran ble tildelt verdensmesterskapet.

Tags:

Mest lest

Arrangementer