Ukategorisert

Innvandring gir ikke mer kriminalitet i USA

Veldig interessant forskning i USA, forskning gjennom de siste 40 årene.

Politikere og grupperinger i mange land hevder innvandring gir mer kriminalitet. Vi kjenner påstandene fra norsk debatt, og fra presidentvalgkampen i USA.

Amerikansk forskning tyder på at president Trump har liten grunn til bekymring når det gjelder landet sitt. Det blir nemlig ikke mer kriminalitet i amerikanske byer med mange innvandrere, fant forskere som undersøkte 200 byer i USA over 40 år. Tvert imot er det færre drap, ran og tyverier i disse byene, ifølge nettstedet Forskning.no.

Selv om det blir mindre kriminalitet når innvandrerne blir flere, kan ikke forskerne vite i hvor stor grad det skyldes selve innvandringen. Det er mange andre mulige forklaringer som de ikke har undersøkt, som endringer i gjengene, kriminalitetsforebygging eller mindre bruk av kontanter.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer