Ukategorisert

Heksejakt på journalister

Amnesty har satt i gang en underskriftskampanje, en kampanje som krever at tyrkiske myndigheter slutter å trakassere journalister og fengsle dem uten tiltale og dom.

Etter det mislykkede kuppforsøket i Tyrkia i juli 2016, har journalister blitt utsatt for massiv forfølgelse og fengsling. Mange har vært fengslet i månedsvis og er anklaget for terrorisme kun på bakgrunn av sin tilknytning til aviser og mediehus. Dessverre gjør dette at mange nå er skremt til taushet, ifølge Amnesty.no.

Mer enn 120 journalister og andre ansatte i mediebransjen er varetektsfengslet.

Amnesty krever at myndighetene i Tyrkia umiddelbart løslater alle journalister som holdes i varetekt uten tiltale og dom. Amnesty krever også at tyrkiske myndighetene slutter å straffeforfølge journalister utelukkende for sitt journalistiske arbeid når det ellers er fravær av bevis for en internasjonalt anerkjent forbrytelser.

Det bør være enkelt å være enig i kravene fra Amnesty, og slutte opp om underskriftskampanjen som ligger på Amnesty.no.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer