Ukategorisert

Vil avkriminalisere bruk av narkotika

Det er tøft gjort av landsmøtet i SV å gå inn for å avkriminalisere bruk av narkotika.

SV mener politiet bør bruke ressurser på å ta de som produserer, smugler og selger.

Inga Marte Thorkildsen, byråd i Oslo, delte etter vedtaket et innlegg på Facebook.com.

–I dag vedtok SV at Norge bør slutte å straffe rusbrukere og i stedet satse på sosialpolitiske virkemidler. Det er jeg stolt av. Jeg har tvilt meg fram til dette. Ikke fordi jeg mener at folk bør ruse seg mer enn de gjør i dag. Men fordi forbudslinja og bruken av samfunnets maktapparat mot unge som allerede har det vanskelig, gir dem en kriminell identitet og skyver dem ytterligere vekk. Måten de har blitt møtt på av samfunnet har bidratt til stigmatisering og gjort det vanskeligere å oppsøke hjelp. De med den aller tyngste børen, rusavhengige mennesker som ofte har hatt det tøft fra de var barn og som bruker rusen som en måte å takle livet på, har fått det enda vanskeligere, skriver Inga Marte Thorkildsen.

Thorkildsen bruker Portugal som eksempel.

— I Portugal har rusbruken gått ned. De har satset tungt på rask hjelp framfor kriminalisering. De har også langt færre overdoser. I Norge dør rundt 260 mennesker hvert år av overdoser. Vi har en lang vei å gå. Dette er ett av mange skritt i en annen og riktigere retning. Jeg håper Arbeiderpartiet følger etter, skriver Inga Marte Thorkildsen.

Det er dessverre lite som tyder på at Arbeiderpartiet kommer etter i uoverskuelig framtid, men på sikt kommer alle de store partiene til å vedta ny narkotikapolitikk.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer