Ukategorisert

Mobilforbud fungerer ikke

Fellesnevneren for liberalister, er at vi skjønner at forbud har en rekke forutsette og uforutsette bivirkninger.

Menneskene tilpasser seg begrensninger, og mange gjør mye for å omgå begrensninger som er satt.

I kommunale skoler har det blitt vedtatt mobilforbud. Lenvik kommune holder på å evaluere mobilforbudet som trådte i kraft for 18 måneder siden. Både elever og lærere er enige om at mobilforbudet ikke fungerer.

Utdanningsforbundet i Lenvik har i høringsuttalelsen blant annet skrevet at det er vanskelig å håndheve forbudet, samt at mobiltelefoner er en naturlig del av hjelpemidlene elevene bruker i forbindelse med undervisningen.

Seniorrådgiver Karoline Tømte ved Senter for IKT i utdanninga var negativ da Hirnindal skole innførte forbudet i 2015.

–Skolene gjør nok dette med gode intensjoner, men jeg synes ikke det er en god løsning. Det er bedre om vi snakker med elevene om innhold og bruk. Skolene må ta inn over seg at mange bruker mye tid på nett. De voksne må skaffe seg kompetanse og kunnskap, og på den måten hjelpe elevene til riktig oppførsel på mobilen, sa hun da, ifølge NRK.no.

Mest lest

Arrangementer