Ukategorisert

Skattefinansiert tilskudd til selfangst

Selv om filmen Ishavsblod viser at selfangst foregår på en skånsom måte, bør dette være en næring uten tilskudd av skattefinansierte penger.

Denne måneden var det norgespremiere på Ishavsblod, en film der Gry Elisabeth Mortensen og Trude Berge Ottersen har fulgt selfangstskuta «Havsel» på et tokt i to måneder.

Nå har Fiskeridirektoratet bestemt at «Havsel» og Bjørne Kvernmo skal få nok en sesong på havet gjennom et tilskudd på 2,5 millioner kroner. Tilskuddet fordeles til både skute og mottak. Etter en vurdering av hvem som har det beste konseptet med tanke på kommersiell drift, landet Fiskeridirektoratet på at Bjørne Kvernmos «Havsel» skal få gå ett år til. Dette ifølge Kyst og Fjord.

Det er mange ulemper med skattefinansierte tilskudd, men ett av de opplagte argumentene mot denne tilskuddsordningen er at motstandere av selfangst må betale for fangsten gjennom skatter og avgifter. Blodig urettferdig, bokstavelig talt.

Det var, ifølge Kyst og Fjord, fiskeriminister Per Sandberg (FrP) som gjeninnførte tilskudd for selfangst. Det burde regjeringen ikke gjort!

Mest lest

Arrangementer