Ukategorisert

Trettebergstuen takler kulturministeren, men bør få gult kort

Anette Trettebergstuen, stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, prøver seg med en takling på kulturministeren i Stortingets spørretime. Taklingen er mislykket og hun bør få gult kort.

Mange av spørsmålene i spørretimen på onsdag handler om det stortingsrepresentanter kaller for økte ulikheter i det norske samfunnet. Trettebergstuen bruker egenandeler innenfor fotball som eksempel, et ganske dårlig eksempel. Det er nemlig ikke politikken til regjeringen eller stortingsflertallet som har sørget for høye egenandeler innenfor idrett og fotball. Det er veivalg klubber har foretatt, klubber som gjennom årsmøte er styrt av medlemmene.

Idrettspolitikken til regjeringen og Arbeiderpartiet er skummelt lik!

Klubber som har høye egenandeler har ofte kostnader knyttet til trenere og administrasjon. Millionutgifter må foreldre og foresatte dekke inn på ulike måter, og en del klubber har valgt store summer i treningsavgift og medlemskontingent.

Andre klubber som er drevet på dugnad, har lave egenandeler. Skribenten er medlem av en klubb der foreldre, foresatte og voksne fotballspillere, slipper unna rimelig.

Stig Erling Kristiansen, leder i fotballgruppa til Honningsvåg Turn & Idrettsforening, har fått med seg debatten om egenandeler innenfor fotball. På Facebook.com sammenligner han prisene for en 14-åring i Lyn og HT & IF:
«Kontingent: Lyn (520,-) HT&IF (200,-)
Treningsavgift: Lyn (12000,-/6000,-/4000,-) HT&IF (500,-)
Turneringer/treningsleirer: Lyn (ca. 9000,-) HT&IF (1000,- for 4 turneringer)
Utstyr (drakt/sko/leggskinn): Lyn (ca. 1000,-) HT&IF (drakt holdes av klubb, sko/leggskinn av spiller)».

HT & IF fotballgruppe var svært delaktig da fotballhallen ble bygget i Honningsvåg, et kommunalt anlegg drevet av HT & IF Allianse. Fotballgruppa betaler HT & IF Allianse for leie av hallen.

Hele spørsmålet fra Trettebergstuen:
«Økningen i ulikhet som vi har sett under Høyre- og Fremskrittsparti-regjeringen, synes også på fotballbanen. TV2 har satt søkelyset på at mange barn og ungdom må slutte med fotball fordi det er for dyrt. Klubbene har et ansvar for å inkludere alle, men politikken kan også legge til rette for at klubbene skal kunne ha en økonomi som tillater dem å ha lave treningsavgifter. Hvorfor vil ikke statsråden prioritere å bruke penger på idrettsanlegg, slik hun selv tok til orde for da hun satt i opposisjon?»

Det blir spørretime i Stortinget onsdag formiddag.

Mest lest

Arrangementer